Dinamo prije nekoliko dana razbio Atalantu, a danas je doživio ogroman šok
Varaždin je napravio senzaciju protiv Dinama

Niko nije očekivao poraz Modrih u današnjoj utakmici

Dinamo prije nekoliko dana razbio Atalantu, a danas je doživio ogroman šok

S. Pašalić

Nogometaši Dinama su u 9. kolu HNL-a doživjeli potpuno neočekivan poraz na gostovanju kod ekipe Varaždina rezultatom 1:0.

Zagrebčani su prije samo nekoliko dana na Maksimiru odigrali fantastičan meč Lige prvaka i savladali Atalantu sa visokih 4:0.

Ipak, danas je situacija bila potpuno drugačija. Trener Nenada Bjelica je izvršio čak devet izmjena u odnosu na meč protiv Atalante, a od prve minute su krenuli i bh. nogometaši Amer Gojak i Izet Hajrović.

Varaždin je nakon osam odigranih kola bio bez pobjede i sa samo četiri osvojena boda, ali je danas napravio veliku seznzaciju.

Dinamo je dominirao tokom cijelog meča, ali nije uspijevao postići gol. U tome su međutim uspjeli domaći koji su do vodstva stigli u 62. minuti kada je Jessie Guera Djou pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon toga je tim Nenada Bjelice pokušavao stići do izjednačenja, a najbolja prilika je stigla u 84. minuti, ali je Gojak sa nekoliko metara prebacio gol pa je ostalo 1:0.

Dinamo je tako ostao na 16 osvojenih bodova, koliko ima i Hajduk na 1. mjestu, a Splićani sutra eventualnom pobjedom protiv Intera imaju priliku pobjeći Modrima na tri boda.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nightcry
ako Prosinečki bude opet preskočio Izeta bh. javnost će biti rauočarana - takav igrač...
3 1
forza_juve
Kao da je bitno kada ce svakako osvojiti
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi