Bez golova u derbiju Sloge i Borca, Arbinja junak Slavije

Prva liga RS

Bez golova u derbiju Sloge i Borca, Arbinja junak Slavije

S. Mlaćo

Danas su odigrani svi susreti 19. kola Prve lige RS. U velikom derbiju Sloga i Borac su podijelil bodove. Uzbuđenja nije nedostajalo, no na kraju je završilo početnih 0:0.

Svakako zadovoljniji mogu biti gosti koji su tako zadržali pet bodova prednosti i našli se korak bliže povratku u Premijer ligu.

Mreže su mirovale i u duelu Alfa Modriće i prijedorskog Rudara, dok je Slavija sa 2:0 savladala Podrinje iz Janje. Za domaće su strijelci bili Stefan Arbinja u devetoj minuti, a isti igrač postavio je konačnih 2:0 u 60. minuti.

Do tri boda stigao je Tekstilac u Krupi na Vrbasu kod 'domaće' Slobode iz Mrkonjić Grada. Bilo je 0:2. Vodstvo gostima donio je u 27. minuti Ozren Perić, dok je pobjedu ovjerio u 73. minuti Dragiša Stanić.

Drina je pogotkom Stefana Spasojevića bila bolja od Kozare (1:0), a pobjedu gostiju vidjeli smo i u Foči gdje je Željezničar Sport Team sa 2:1 nadigrao domaću Sutjesku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Igor Kuzmanović je doveo goste u vodstvo, da bi za 0:2 pogodio Dejan Bosančić. Domaći u 78. minuti iskoristili jedanesterac, ali su do kraja uspjeli postići pogodak preko Ognjena Pljevaljčića.

Borac je prvi na tabeli sa 48 bodova, Sloga ima 43, a Rudar iz Prijedora 32.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi