Bez obzira za koga navijate, naklonite mu se: Sturridge postigao gol sezone?

Redsi se spasili poraza

Bez obzira za koga navijate, naklonite mu se: Sturridge postigao gol sezone?

Edmir Škorić

U derbiju sedmog kola engleske Premier lige Chelsea i Liverpool odigrali su 1:1.

Neporaženi su bili i jedni i drugi do večeras, a ostat će to i u narednom periodu. Izgledali su Redsi zaista dominantno sa onih šest uvodnih pobjeda, sedam uključujući onu protiv PSG-a u Ligi prvaka, a onda su uslijedila dva dulea s Chelseajem.

Prvo je londonski tim nekidan u Liga kupu slavio s 2:1 uz majstoriju Edena Hazarda, a isti je igrač i večeras umalo presudio Liverpoolu, koji je u samom finišu izvukao bod.

Belgijski reprezentativac je nakon fantastične akcije u 25. minuti matirao Alissona za 1:0.

Najbolju šansu Liverpool je imao u 32. minuti kada je Mohamed Salah promašio praktično prazan gol, ali doduše bio je isuviše po strani kada je prošao Kepu.

Imao je Mane dobar pokušaj u završnici prvog dijela, ali je šutirao preko gola. U nastavku je očekivano Kloppov tim ubacio u brzinu više, napao na sve ili ništa, da bi u 89. minuti rezervista Daniel Sturridge, koji je pogodio i u nedavnoj utakmici protiv Chelseaja, postigao pogodak za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, priča je za sebe pogodak Sturridgea, koji konkurira i za gol sezone po našem skromnom mišljenju. Sami se uvjerite...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi