Bez pobjednika u duelu Brescije i Fiorentine

Serija A, 8. kolo

Bez pobjednika u duelu Brescije i Fiorentine

Večerašnjim duelom Brescije i Fiorentine na stadionu Mario Rigamonti zatvoreno je osmo kolo Serije A. Fiorentina je imala više šansi, ali je meč na kraju završen rezultatom 0:0.

Početak meča je, međutim, donio radost za domaće navijače - samo kratkotrajnu.

Florian Aye je zatresao mrežu gola Fiorentine, ali je nakon intervencije VAR-a njegov pogodak poništen zbog prethodnog igranja rukom.

Zaprijetila je potom Fiorentina preko Casrtovillija, da bi opasan udarac na drugoj strani uputio Aye u 12. minuti.

Fiorentina je, u prvom poluvremenu, prijetila još preko Badelja i Lirole, ali promjene rezultata nije bilo.

Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo previše uzbuđenja, a domaći su bili prisiljeni praviti izmjenu nakon što je u 53. minuti Daniele Dessena zaradio, čini se, težu povredu.

U 63. minuti je Balotelli, koji je ušao sa klupe, pokušao glavom, da bi nakon toga i Fiorentina stvorila dvije prilike. Pokušavali su Vlahović i Pezzella, ali gola nije bilo.

Mogla je Fiorentina do gola i u samom finišu meča preko Sottila, a potom i Castrovillija, ali je do kraja ipak ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je tako prekinula niz pobjeda i ostala na 9. mjestu na tabeli - sada ima 12 bodova.

Brescia je skočila za jednu poziciju i sada je 15. sa sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi