Bez pobjednika u velikom holandskom derbiju

Deseto kolo Eredivisie

Bez pobjednika u velikom holandskom derbiju

Deseto kolo holandske Eredivisie donijelo je i veliki derbi između Feyenoorda i Ajaxa koji nije imao svog pobjednika, ali su prisutni na stadionu u Rotterdamu mogli da vide dosta golova.

Ajax je sjajno otvorio susret, a gosti iz Amsterdama vodili su već od 12. minute kada je mladi Eriksen na asistenciju Babela pogodio za 0:1. Ipak, samo 11. minuta kasnije, Boetius je poravnao na 1:1 te je obradovao brojne tifoze domaće ekipe. Ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

 

U drugom poluvremenu ponovo su gosti prvi poveli, a samo tri minute je proteklo u nastavku susreta kada je De Jong pogodio za 1:2. U 75. minuti gosti ostaju sa igračem manje budući da je isključen Moisander.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

I kada se činilo da bodovi odlaze u Amsterdam, Pelle je pogotkom u posljednjim trenucima susreta osigurao bod svojoj ekipi.








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.