Bez pobjednika u velikom portugalskom derbiju

Veliki derbi bez pobjednika

Bez pobjednika u velikom portugalskom derbiju

Midhat Šljivak

Derbi susret 14. kola portugalske Primeire odigrali su na Luz stadionu Benfica i Porto, a pobjednika na kraju nije bilo 2:2.

Sva četiri gola pala su u prvih 16 minuta susreta, a do vodstva je prvi stigao Porto. Igrala se sedma minuta kada Mangala pogađa nakon dobrog centaršuta za vodstvo od 1:0.

 

Benfica je do poravnanja došla dvije minute kasnije. Prekrasan gol je postigao Nemanja Matić za izjednačenje rezultata na 1:1. Ipak, u 14. minuti Martinez koristi grešku golmana domaćih, te se praktički ušetao u gol za novo vodstvo Porta od 2:1.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Novo izjednačenje ponovo je stiglo dvije minute kasnije. Gaitan je pogodio za 2:2, što se na kraju ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.