Bez pogodaka u duelu Zvezde i CSKA

Evropska liga

Bez pogodaka u duelu Zvezde i CSKA

Edmir Škorić

U Beogradu na stadionu Rajko Mitić Zvezda je ugostila CSKA u prvom susretu šesnaestine finala Evropske lige, a on je na kraju završen rezultatom 0:0.

Iako nije bilo pogodaka, meč u Beogradu bio je izuzetno sadržajan i zanimljiv. Očekivano dosta opreznosti s obje strane, što je rezultiralo nulom u konačnici.

Mogao je CSKA već u 10. do gola, ali je Borjan zaustavio udarac Vitinha. Ben MBabouhane je u 21. minuti umalo zabio lijep gol iz slobodnjaka za domaće.

U nastavku je bilo znatno više šansi, Zvezda je bila i bolja od gostiju iz Moskve, ali Akinfejev je sačuvao mrežu, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti u Moskvi u revanšu.

Ovo je ujedno bio jedini meč Evropske lige koji se igrao u utorak, a pomjeren je zbog toga što Partizan u četvrtak igra s Plzenom kod kuće.

Zvezda - CSKA 0:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zvezda: Borjan, Rodić, Le Tallec, Savić, Stojković, Jovičić, Donald, Radonjić, Krstičić, Ben, Pešić.

CSKA: Akinfejev, Wernbloom, Berezutski, Vasin, Kučaev, Golovin, Natcho, Džagoev, Fernandes, Musa, Vitinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi