Bez Salaha među 20: UEFA odabrala najbolji tim Lige prvaka

U timu je bilo nekoliko iznenađenja

Bez Salaha među 20: UEFA odabrala najbolji tim Lige prvaka

S. Grebović

Sinoćnjom finalnom utakmicom između Tottenhama i Liverpoola, koju su Redsi riješili u svoju korist, spuštena je zavjesa na sezonu 2018/2019 UEFA Lige prvaka.

Liverpool je do šeste titule prvaka Evrope u svojoj historiji stigao pogocima Mohameda Salaha i Divocka Origija.

Put do finala ni za jedne ni druge nije bio ni malo lagan. Svjedočili smo epskim okršajima u Tottenhama i Ajaxa, odnosno Barcelone i Liverpoola.

Revanš susreti su slobodno možemo reći, jedni od najboljih polufinalnih dvoboja otkako se igra Liga prvaka u ovom formatu.

Liverpool je priredio neviđenu senzaciju nadoknadivši 3:0 iz prvog meča na Camp Nou protiv velike Barcelone i dotukavši je do nogu sa 4:0 u uzvratu.

S druge strane, Tottenham je nakon poraza 1:0 na svom terenu od Ajaxa i zaostatku od 2:0 na poluvremenu uspio da preokrene i stigne do pobjede koja mu je osigrala učešće u velikom finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Po okončanju sezone UEFA je objavila idealni tim Lige prvaka, u kojem svoje mjesto nije našao Mohamed Salah. U timu od 20 igrača prednjače upravo igrači Liverpoola i Ajaxa, a njega čine: Alisson, Ter Stegen, Van Dijk, De Ligt, Vertonghen, Alexander-Arnold, Robertson, Sissoko, Ziyech, De Bruyne, De Jong, Ndombele, Wijnaldu, Neres, Sterling, Messi, Tadić, Mane, Ronaldo i Lucas Moura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Ne vole Salaha jer pada na sedzdu. Nacionalisti su takvi mrze sve sto je druge vjere.
3 1
amadeus21
Mislim da je Van de Beek zaslužio biti tu, postigao je par vrlo bitnih golova za Ajax
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi