Bh. dominacija u Rimu

Pjanić najbolji igrač utakmice

Bh. dominacija u Rimu

Edmir Škorić

Miralem Pjanić bio je najbolji pojedinac večerašnjeg derbija na Olimpicu.

Roma je u drugom kolu Serije A savadala Juventus s 2:1, a golove za rimski klub postigli su bh. reprezentativci Miralem Pjanić

Pjanić je načeo goste iz Torina golčinom iz slobodnjaka i prema analizi Whoscored.com portala, koji se bavi nogometnim statistikama, bio je najbolji, te je dobio ocjenu 8.5.

Drugi najbolji na utakmici, prema pomenutom izvoru, bio je Mohamed Salah sa ocjenom 7.8, dok je treći Edin Džeko sa ocjenom 7.6.

Najbolji igrač Juventusa bio je strijelac jedinog gola Paulo Dybala, koji je dobio 7.5 ocjenu. 

Gledajući kompletnu statistiku, Roma je imala 18 šuteva prema golu, Juventus 10, a omjer udaraca u okvir je 7:2. Roma je imala 87 posto naspram Juventusovih 79 posto uspješnih pasova. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posjed lopte debelo je na strani Rome (63:37). Džeko je imao pet udaraca, 72 posto uspješnih dodavanja, jedan klizeći start, jedan izboren korner, jednu izgubljenu loptu.

Pjanić je također imao pet udaraca, 9.2 posto posjed lopte, 88 uspješnih pasova, dva uspješna driblinga, dva iznuđena kornera...  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.