"S obzirom na to koliko sam efikasan bio, nadao sam se pozivu Robera Prosinečkog"
Foto: Printscreen/fkradnickinis.rs

Bh. napadač hit srbijanskog šampionata

"S obzirom na to koliko sam efikasan bio, nadao sam se pozivu Robera Prosinečkog"

Robert Prosinečki je odabrao igrače za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kada su napadači u pitanju, na spisku su se našli Džeko, Kodro i Koljić, a nikoga ne bi čudilo da se tu našlo i ime Nermina Haskića.

Iako nije u centru pažnje bh. fudbalske javnosti Nermin Haskić igra fudbal života. Ipak, poziv nije došao ovaj put, ali ako nastavi ovako - ko zna?

Ovaj nekadašnji fudbaler banovićke Budućnosti i FK Sarajevo od ljetos brani boje niškog Radničkog i igra sjajno. Prvi je strijelac srbijanske Super lige sa 17 golova, a nedavno je pomogao i u plasmanu Radničkog u polufinale Kupa Srbije.

Jedan je od najzaslužnijih za trenutno drugo mjesto Radničkog na tabeli, a u razgovoru za Blic je govorio i o potencijalnom pozivu u reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"S obzirom na to koliko sam bio efikasan, nadao sam se pozivu i bilo je realno da ga očekujem. Međutim, selektor je taj koji donosi odluku, a Prosinečki odlično radi svoj posao i zna šta je potrebno reprezentaciji. Na meni je da se trudim i da mu se preporučujem golovima. To sam radio i u Kupu protiv Vojvodine, kada sam dao dva gola i to nakon što je spisak objavljen", izjavio je Haskić.

Inače, 29-godišnji Nermin Haskić je u svojoj dosadašnjoj karijeri osim Radničkog nastupao za Budućnost Banovići, FK Sarajevo, Voždovac, Košiće, Žilinu i Ružomberok u Slovačkoj, te Podbeskidzie u Poljskoj.

Top Komentari

Prle
Ima 29 godina i igra u Srbiji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi