Serija se nastavlja: Čataković zabio i Cluju

Ako se po jutro dan poznaje...

Serija se nastavlja: Čataković zabio i Cluju

Sjajnim igrama tokom priprema Hamza Čatakovič nagovještava da će i na proljeće u Slovačkoj predstavljati strah i trepet za protivničke odbrane.

Nakon što je golove postizao protiv Sigme Olomouc i Dinama iz Vranja, ovaj nekadašnji napadač Sarajeva je danas zatresao i mrežu Cluja, koji je slavio nad njegovim Trenčinom rezultatom 4:2.

Da će Trenčin teško doći do pobjede bilo je jasno već nakon prvih 45 minuta, koje je rumunski klub okončao s prednošću od tri pogotka, ali Čataković i društvo nisu gubili nadu.

U 50. minuti upravo je Čataković smanjio prednost, a premda je samo tri minute kasnije Cluj stigao do novog pogotka, uslijedio je u 70. minuti novi gol u mreži rumunskog velikana. Trenčin je u nastavku prijetio, stvarao šanse, pokušavajući na sve načine doći do barem izjednačenja, ali na kraju Cluj je bio taj koji je slavio.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Dvadesetdvogodišnji Čataković je u prvom dijelu sezone, računajući sva takmičenja, postigao deset pogodaka za Trenčin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi