Bh. juniori porazom od Turske okončali kvalifikacije za EP

Rival slavio 2:1

Bh. juniori porazom od Turske okončali kvalifikacije za EP

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je završila Drugi stupanj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a bolji od bh. nada bili su fudbaleri Turske koji su slavili sa 2:1.

Nakon poraza od Danske (3:2) i Austrije (3:0), bh. fudbaleri su ponovo poraženi napustili teren, ovog puta od Turske koja je pobjedom obezbijedila prvo mjesto u grupi.

Turci su poveli u 11. minuti kada je gol postigao Yalcin, a izjednačio je sredinom prvog poluvremena Žilić. Ipka, samo minut prije odlaska na odmor Turci dolaze do nove prednosti i to preko Oktayja. To je bio i konačan rezultat susreta.

Turska je u grupi 7 završila na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova, dok je BiH upisala sva tri poraza uz gol razliku tri postignuta i osam primljenih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi