Juniori deklasirani od Austrije, EP ostaje samo san
Novi neuspjeh bh. selekcije do 19 godina

Toni Karačić nije uspio odvesti reprezentaciju na Euro

Juniori deklasirani od Austrije, EP ostaje samo san

Midhat Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH poražena je u 2. kolu elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Austrije sa uvjerljivih 3:0.

Nakon uvodnih minuta u kojima je bh. tim stvorio dvije dobre šanse u ostatku prvog poluvremena Austrija je bolji tim.

Stvorili su naši rivali u prvom dijelu nekoliko jako dobrih šansi, a u 28. minuti su stigli i do gola. Akciju je završio Meister za prednost od 1:0 na poluvremenu ovog duela.

Nastavak također donosi bolju igru Austrije koja je bez problema završila posao u ovom duelu. Neopreznost izabranika Tonija Karačića su iskoristili i golovima Anthonyja Schmida, te Baumgartnera i Schmida u 67. i 69. minuti dolaze do prednosti od 3:0.

Povratka bh. juniora u ovaj meč nije moglo biti. Istina, bilo je nekih skromnih pokušaja prema golu Giulianija, ali na kraju je ostalo 3:0.

Ovim porazom je BiH definitivno izgubila šanse za prolaz dalje, a Austrija iščekuje vijesti sa susreta Turske i Danske i između ovih selekcija ćemo dobiti učesnika Evropskog prvenstva.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

BiH - Austrija 0:3 (Meister 28', A. Schmid 67', Baumgartner 69')

BIH: Kanurić, Gazibegović, Čeliković, Velić, Smajić, Šabanadžović, Hadžić, Kovač, Šabanović, Ćatić, Rondić.

AUSTRIJA: Guiliani, Burgstaller, Meisl, Muller, Baumgartner, Fitz, Malicsek, A. Schmid, Obermuller, Meister, R. Schmid.

Top Komentari

Rustempasa
Odlazi neznalico.
5 0
SEIKO
Očekivano, optimizam bez podloge i to je to.Karinđanje djece se nastavlja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi