Bh. juniori u drugom poluvremenu postigli dva gola, Danska svejedno slavila
Foto: nfsbih.ba

Elitna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Bh. juniori u drugom poluvremenu postigli dva gola, Danska svejedno slavila

U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras u Silkeborgu odigrala susret 1. kola grupe 7 elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Danske. Naša reprezentacija je odigrala odlično drugo poluvrijeme, ali je svejedno poražena sa 3:2.

Domaći su bili puno opasniji na otvaranju susreta, a do prvog gola su uspjeli doći u 28. minuti kada je za 1:0 pogodio Wind.

Do kraja prvog poluvremena Danci su povisili na 2:0 i to u 42. minuti kada je Kanurića savladao Holse.

Na odmor se otišlo prednošću Danske od 2:0, a tek što je počeo nastavak domaći su stigli do novog gola. Igrala se 46. minuta kada je Odgaard pogodio za 3:0.

Međutim, reprezentativci naše zemlje se uspijevaju vratiti u igru nakon trećeg primljenog gola.

Prvo je u 59. minuti bivši napadač Sarajeva Nedim Hadžić smanjio na 3:1, da bi u 79. Benjamin Hadžić, napadač Sttutgarta, pogodio za 3:2.

Ipak, mladi Zmajevi nisu uspjeli izbjeći poraz, pa su njihovi vršnjaci iz Danske slavili trijumf.

U drugom suretu grupe 7 odigranom nešto ranije Turska je sa 3:0 savladala selekciju Austrije.

Top Komentari

Benjamingst
Koji naslov....... Pasicu
3 0
Kai Kaii
REPKA TATINI SINOVA I PARAJLIJA A NIKADA JUNIORSKA BIH
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi