Juniori počeli pripreme za elitni krug kvalifikacija

Okupljanje u Etno selu Stanišići

Juniori počeli pripreme za elitni krug kvalifikacija

"U-19" reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se juče u Etno selu Stanišići gdje će se pripremati do polaska u danski Silkeborg na turnir elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić o ovom okupljanju kaže:

„Pripreme su specifične jer će nam se neki igrači priključiti tek u Danskoj. Sa reprezentativcima koji su došli u Etno selo ćemo odraditi 4 treninga pred polazak u Silkeborg, kako bismo što spremnije dočekali kvalifikacioni turnir. U odnosu na prvi kvalifikacioni krug nećemo moći da računamo na povrijeđene Rijada Sadikua i Nikolu Kosanića, te na suspendovanog Vladana Danilovića.“

Karačić o protivnicima kaže:

„U elitnom krugu nema slabih ekipa. Gledali smo utakmice protivnika i očigledno je da se radi o kvalitetnim momčadima. Trenutno, naš fokus je na selekciji Danske sa kojom ćemo odigrati prvu utakmicu. To je tim koji je dugo zajedno, još od mlađih selekcija. Visoki su što im daje prednost kod prekida. Nastojaćemo što bolje da se spremimo za taj meč koji će biti veoma zahtjevan.“

Osim Danske protivnici bh juniorima na turniru će biti Austrija i Turska, a našu zemlju će u kvalifikacijama predstavljati sljedeći igrači:

Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Enio Zilić (Željezničar), Halid Šabanović (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Leixoes, Portugal), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvin Kovač (Freiburg, Njemačka), Imad Rondić (Slavia Praha, Češka Republika), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Leixoes, Portugal), Luka Knežević (Široki Brijeg), Amir Velić (Željezničar).

Put za Dansku je planiran za ponedjeljak, 19. 3. ujutro.

Raspored utakmica mini turnira grupe 7 elitnog kruga kvalifikacija za EP:

Srijeda, 21. mart 2018.:

Turska-Austrija (15:00)

Danska-Bosna i Hercegovina (19:00)

Subota, 24. mart 2018.:

Austrija-Bosna i Hercegovina (13:00)

Danska-Turska (17:00)

Utorak, 27. mart 2018.:

Bosna i Hercegovina-Turska (14:00)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Austrija-Danska (14:00)

Sve utakmice će biti odigrane na stadionu „Silkeborg“ u istoimenom gradu, osim susreta trećeg kola Austrija-BiH koji će se odigrati na stadionu „Vorup“ u Randersu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti