Bh. kadeti poraženi od Mađarske, mečeve u novembru Rašičić i ekipa će pomno pratiti

Sada ovisimo o rezultatima mečeva iz drugih grupa

Bh. kadeti poraženi od Mađarske, mečeve u novembru Rašičić i ekipa će pomno pratiti

Endin Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas protiv Mađarske u okviru trećeg kola prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo što je dodatno zakomplikovalo plasman u narednu rundu.

Mađarska je danas bila bolja od izabranika Admira Raščića, a poraz je našoj selekciji itekako otežao plasman u elitni dio kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnički tim do prednosti je stigao u 33. minuti kada je Kevin Mondovics zatresao mrežu Jurkasa za 1:0.

Isti igrač bio je u centru pažnje i na samom početku drugog poluvremena jer je uspio ponovo da se upiše u listu strijelaca i donese Mađarima prednost od 2:0.

Bh. kadeti uspjeli su da se vrate koliko-toliko u 61. minuti golom Sergeja Ignatkova za 2:1, ali to je bilo sve od našeg tima. Mađarska je tačku na ovaj meč stavila u 78. minuti golom Barnabasa Barkoczija za konačnih 3:1.

U našoj grupi prvo mjesto drži Bugarska sa sedam bodova i s Mađarskom koja ima bod manje već je osigurala elitnu rundu kvalifikacija.

BiH je trećeplasirana s četiri boda i sada zavisimo od rezultata u ostalim grupama, te će u novembru biti poznato da li ćemo se plasirati dalje. U elitni dio kvalifikacija ide pet najboljih trećeplasiranih ekipa.

Naš tim igrao je danas u sastavu: Mladen Jurkas, Petar Đukanović, Jusuf Terzić, Adel Šovšić, Ivan Kraljević (87. Vuk Ćorić), Dušan Petrović, Sergej Ignatkov, Afan Fočo, Kerim Alajbegović (52. Sanin Mešić), Dragan Pejić (87. Džan Kiridžić), Amel Ćorić (75. Vukašin Gostimirović).

Top Komentari

Marro
Rašičić?????????? e moj novinar ni ime ne znaš napisati čovjeku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi