Kadeti protiv Andore strepili sve do 85. minute, a onda ipak ostvarili uvjerljiv trijumf
Foto: N/FSBiH

Meč u Mađarskoj

Kadeti protiv Andore strepili sve do 85. minute, a onda ipak ostvarili uvjerljiv trijumf

Eldar Ganibegović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas pobjedu protiv vršnjaka iz Andore rezultatom 3:0.

Radilo se o susretu drugog kola grupe 13 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2024., a meč je igran u mađarskom Budaorsu.

Bh. kadeti do prednosti dolaze u 15. minuti. Kerim Alajbegović je centrirao sa desne strane, a mladi fudbaler banjolučkog Borca Dragan Pejić glavom s peterca šalje loptu u mrežu.

Andora se nakon toga dobro držala sve do same završnice utakmice te smo svakako bili u strahu da neki zalutali metak neće završiti u našoj mreži, no bh. kadeti ipak postižu još dva gola.

Alajbegović je u 85. minuti izveo korner sa lijeve strane, a najviši u skoku bio je fudbaler Borca Dušan Petrović koji je udvostručio prednost selekcije BiH.

Gol za konačnih 3:0 postigao je Alajbegović, koji brani boje Bayer Leverkusena, iz jedanaesterca u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Oglasi

U trećem kolu bh. tim će se sastati sa Mađarskom 31. oktobra u 16 sati.

S obzirom na tu da su u prvom kolu remizirali s Bugarskom, bh. kadetima će vrlo vjerovatno i bod protiv Mađarske u posljednjem kolu donijeti plasman u elitnu rundu.

Kvalifikacije za EURO, U-17, prva runda, drugo kolo:

Bosna i Hercegovina - Andora 3:0 (Pejić 15', Petrović 85', Alajbegović 90+2')

Bosna i Hercegovina: Mladen Jurkas, Ivan Kraljević, Adel Šovšić, Petar Đukanović (90+2. Amar Ibrišimović), Jusuf Terzić, Bakir Koso (63. Amel Ćorić), Dušan Petrović (88. Malik Kolić), Kerim Alajbegović, Admir Gojak, Dragan Pejić (88. Vuk Ćorić), Vukašin Gostimirović (63. Afan Fočo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi