Raščić objavio spisak za nove akcije bh. kadeta
FOTO: NFSBiH

Okupljanje u Odžaku

Raščić objavio spisak za nove akcije bh. kadeta

H. Zilić

Nastavljaju se akcije omladinskih fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine, a naredni sa pripremnim duelima kreću kadeti, tačnije U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naši kadeti odigrat će dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske.

Prvi meč je na programu 26. septembra u 16:30 sati u Slavonskom Brodu, a druga 28.09. u 12:00 u Orašju.

Pred ove susrete selektor Admir Raščić računa na 23 igrača, a to su većinom mommci koji su prethodne pripreme bili okosnica U15 i U16 reprezentacije naš zemlje.

Na spisku selektora Raščića nalaze se:

Mladen Jurkas (Borac), Ajdin Aleta (Sarajevo), Petar Đukanović (Sloboda), Bilal Joldić (Željezničar), Ivan Kraljević (Široki Brijeg), Jusuf Terzić (BSK Banja Luka), Adel Šovšić (IF Elfsborg, Švedska), Benjamin Zulović (FC Rueil Malmaison, Francuska), Džan Kiridžić (SC Vorwärts-Wacker, Njemačka), Malik Kolić (Željezničar), Bakir Koso (Sarajevo), Afan Fočo (Željezničar), Sergej Ignatkov (Zrinjski), Dušan Petrović (BSK Banja Luka), Kerim Alajbegović (Bayer Leverkusen, Njemačka), Vuk Ćorić (Borac), Amel Ćorić (Viktoria Köln, Njemačka), Nino Hodžić (Unterhaching, Njemačka), Vukašin Gostimirović (Borac), Amar Numić (Wolfsburg, Njemačka), Dragan Pejić (Borac), Benjamin Džananović (Eintracht Frankfurt, Njemačka).

Oglasi

Igrači će se okupiti 24. septembra u Odžaku.

Ovim pripremama kreće i stvaranje jedne nove generacije kadeta koja će iznijeti naredne kvalifikacioni ciklus.

Vjerujemo da i u ovoj generaciji ima momaka koji će za nekoliko godina biti ozbiljan zalog za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

U prethodnom periodu pripremne utakmice imale su U19 i U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovome dodajmo da je i U21 reprezentacija počela novi ciklus kvalifikacija za EURO, ali nažalost sa dva poraza, od Slovenije na domaćem terenu i od Austrije u gostima.

Top Komentari

Mowzilla
Sve dok se ekipe budu sastavljale po nacionalnom kljucu, mi napredka necemo imati nit u jednom sportu! Toliko nam talenata propada u BiH i po svijetu, a zovu se tamo neki igraci bez minutaze. Rascicu, ako imas imalo obraza, odlazi sa tog projekta zvanom "srusimo bh sport"!
1 0
user1659354598
Zamislite ovoga seljaka da je on nekome selektor,majko moja ,i onda se cudimo sto smo ovdje gdje jesmo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi