Bh. kadeti remijem otvorili novi ciklus kvalifikacija
FOTO: NFSBiH

Igrali protiv odgovarajuće selekcije Bugarske

Bh. kadeti remijem otvorili novi ciklus kvalifikacija

Haris Zilić

Fudbalska kadetska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine.

Mladi Ljiljani su danas u mađarskom Budaorsu remizirali rezultatom 1:1 sa odgovarajućom selekcijom Bugarske u susretu prvog kola grupe 13 kvalifikacija za EURO 2024.

Bugarska je bolje otvorila današnji meč i vrlo brzo je nagrađena.

U šestoj minuti Božidar Petrov je centrirao sa lijeve strane na drugu stativu gdje je odlično reagovao Steven Gerard Gaote i poslao loptu iza leđa Mladena Jurkasa.

Izabranici Admira Raščića su nakon tog azaigrali bolje što je i rezultiralo izjednačenjem.

U 31. minuti Jusuf Terzić se na lijevoj strani odlično oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u kazneni prostor, a Dragan Pejić glavom postiže gol za 1:1.

Oglasi

U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao, a Bugarska je meč završila sa deset igrača jer je Gaote u u 84. minutri dobio drugi žuti karton.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Mladen Jurkas, Ivan Kraljević, Džan Kiridžić, Amar Ibrišimović, Jusuf Terzić, Admir Gojak (90. Afan Fočo), Dušan Petrović, Dragan Pejić (55. Vuk Ćorić), Bakir Koso (55. Sanin Mešić), Kerim Alajbegović, Amel Ćorić (69. Vukašin Gostimirović).

U 16:00 sati na programu je još jedan meč ove grupe u kojem će se sastati Mađarska i Andora.

Drugo kolo na programu je 28. oktobra.

U drugom kolu od 13:00 sati će se sastati Bosna i Hercegvoina i Andora, dok je za 16:00 zakazan susret između Mađarske i Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi