Vratili se u Zenicu

Bh. kadeti poručili: Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali smo znali da možemo na EP

Dino Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH vratila se iz Austrije, gdje je napravila veliki podvig, te se po treći puta uzastopno plasirala na Evropsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Engleskoj. 

Nakon visokog i teškog poraza od Francuske, te dosta problema s izostancima igrača, povredama, svi su otpisali naše reprezentativce iz utrke za odlazak na završnicu, ali s dvije pobjede i sjajnom igrom, momci koje je s klupe predvodio Zoran Erbez, na kraju su zauzeli prvo mjesto u grupi, te se plasirali na završnicu u Englesku.

Nakon dolaska u Zenicu, prisutnim medijima obratili su se Zoran Erbez, te nogometaši Dino Islamović, Armin Šarić i Kristijan Stanić.

Dino Islamović presretan je nakon plasmana na Evropsko prvenstvo:

„Pokazali smo karakter u ovim kvalifikacijama i zaslužili smo ovaj uspjeh i plasman na veliko takmičenje. Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitetu i karakter, te da možemo napraviti podvig. Bit ćemo u prvoj jakosnoj skupini na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna. Sam plasman na veliko takmičenje, gdje ćemo igrati protiv velikih reprezentacija za nas sve je veliko priznanje", kazao je Islamović.

Armin Šarić je istakao da ovo nije krajnji limit ove generacije.

„Bilo je teško nakon tog prvog poraza, teško nam je sve pali, ali uspjeli smo da se dignemo, zaigramo kako treba i da odemo na Euro. Odigrali smo odlično protiv Austrije i Danske. Ovo je bila jedna od najtežih grupa, ali takve ćemo imati i na Evropskom prvenstvu i vjerujem da tamo također možemo napraviti dobar rezultat, mislim da ova generacija može napraviti još dobrih rezultata, posebno kada budemo u kompletnom sastavu.“ kazao je Šarić.

Kristijan Stanić se povrijedio na zagrijavanju prije početka prve utakmice i nije mogao pomoći svojim kolegama na terenu.

"„Zaslužili smo ovaj plasman jer su momci dali sve od sebe. Stručni štab, ekipa, svi smo dali maksimum. Trenirali smo jako da dođemo do ovog rezultata. Dobra smo ekipa, pokazat ćemo se u najboljem svjetlu i u Engleskoj. Možemo i tamo mnogo dobrih stvari da napravimo. Žao mi je što zbog povrede nisam igrao, na treningu sam povrijedio koljeno i propustio sam utakmice, ali ekipa je odradila dobar posao i presretni smo svi na kraju", kazao je Stanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi