Bh. klubovi saznali protivnike na evropskoj sceni

Obavljeno žrijebanje

Bh. klubovi saznali protivnike na evropskoj sceni

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni klubovi saznali su imena protivnika u evropskim takmičenjima.

Rukometaši Vogošće će u 2. kolu Challenge Cupa odmjeriti snage sa izraelskim Holonom, dok će u istom takmičenju, te u istom kolu Konjuh iz Živinica igrati protiv kiparskog Proodefitikosa.

Ukoliko prođe dalje, Vogošća će u narednoj rundi igrati protiv norveškog FyllingenBergena, a Konjuh protiv izraelskog Ramhat Hashrona. 

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, svoj evropski put počinje u 3. kolu Challenge Cupa, a protivnik mu je gruzijski Batumi.

U 1. kolu kvalifikacija ua EHF Cup aktuelne prvakinje naše države, rukometašice Gruda, snage će odmjeriti sa Romanom iz Rumunije. 

U 2. kolu Challenge Cupa rukometašice Krivaje iz Zavidovića igrat će protiv srbijanskog Bora, a u 3. kolu ovog takmičenja tuzlansko Jedinstvo igrat će protiv grškog PAOK-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti