Gruđanke se dostojno oprostile od Evrope

Fram u drugom susretu slavio 28:27

Gruđanke se dostojno oprostile od Evrope

A. Beganović

Aktuelne bosanskohercegovačke prvakinje, rukometašice Gruda, i u 2. susretu 2. kola EHF Kupa pretrpjele  su poraz u duelu sa islandskim Framom (28:27).

Izabranice Zlate Zubac u svom premijernom nastupu u Evropi nisu se osramotile. Naprotiv, dostojno su predstavile našu zemlju, svoj grad i sasvim sigurno će u bliskoj budućnosti Gruđanke slaviti i prvu evropsku pobjedu.

Nakon što su u prvom susretu sa Framom, odigranom juče izgubile 38:22, u drugom koji je odigran večeras, su odigrale dosta bolje i na kraju su izgubile 28:27.

Juliusdottir sa osam, te Gunarsdottir i Sordal sa po četiri pogotka su bile najefikasnije kod Frama, dok su Bračić sa sedam, te Marić sa šest i Gudelj sa pet pogodaka bile najefikasnije kod Gruda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.