Bh. kolonija u Novom Pazaru srušila Vojvodinu

Tri važna boda

Bh. kolonija u Novom Pazaru srušila Vojvodinu

S. Mlaćo

Uoči sezone mnogi su bili već unaprijed prežalili Novi Pazar i vidjeli ga tek kao prolaznika u Super ligi Srbije.

Nemanja Dragutinović, Numan Kurdić, Ševkija Resić, Almir Aganspahić, Semir Dacić. Svi oni su ovog ljeta potpisali ugovore sa Novim Pazarom nakon što prethodno nisu imali baš značajnu ulogu u m:tel Premijer ligi BiH, a danas ovaj klub s njima u sastavu pobjeđuje i Vojvodinu.

U sklopu 10. kola Novopazarci su kao domaćini potpuno razbili Vošu poslije samo 45 minuta igre. Već tada su protiv osvajača Kupa Srbije imali sigurno vodstvo od 3:0, a do kraja jedino što su gosti uspjeli napraviti je postići utješni gol.

Igre Novog Pazara nisu promakle ni selektoru Slobodanu Starčeviću koji je skoro za utakmicu protiv Velsa uputio poziv Ševkiji Resiću, koji je na kraju i odlučio meč, a za očekivati je da bi se uskoro na spisku mogao naći još neko iz ovog tima. U ovom trenutku najbliže tome je Numan Kurdić koji je od dolaska počeo svaku utakmicu od prve minute.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za kraj spomenimo da je danas, po običaju, u timu Vojvodine igrao A reprezentativac Siniša Saničanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti