Bh. napadač Elmin Herić napustio Koln i odlučio da potpiše za Fortunu Dusseldorf

Bh. napadač Elmin Herić napustio Koln i odlučio da potpiše za Fortunu Dusseldorf

E. Čaušević

Bivši kadetski reprezentativac naše zemlje Elmin Herić napustio je Koln i karijeru će nastaviti u Fortuni iz Dusseldorfa.

Herić je prethodnih sezona igrao za omladinske ekipe Kolna, a proteklu sezonu je bio standardni član juniorskog tima. Iako je imao ugovor na još godinu dana odlučio je da napusti Koln i pređe u rivalsku Fortunu.

Njemački mediji objavili su danas da u Fortuni mnogo očekuju od mlade nade bh. fudbala, a on će prvu sezonu najvjerovatnije igrati za juniorski tim.

No, Herić je potpisao ugovor kao igrač U23 ekipe Fortune i postoje šanse da odmah bude prekomadovan u ovaj tim. Njegov otac Nijaz je izjavio da je presudilo pismo koje je Elmin dobio od Fortune da se pridruži ovom klubu. Prvenstveno to je što ima velike šanse da uskoro debituje i za prvi tim njemačkog bundesligaša.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Pismo koje smo dobili je bilo posebno važno za nas jer prelazna godina iz juniora u seniore može biti odlučujuća. Zbog svega toga je izabrao da dođe u Fortunu. On je trebao biti jedan od najvažnijih igrača juniora Kolna naredne sezone, ali došla je interesantna ponuda Fortune. Posebno je bilo zanimljivo ono što nude za seniorski tim", rekao je Nijaz Herić.

Ovaj mladi napadač prošle sezone za juniore Kolna odigrao je 22 utakmice i postigao je jedan gol. Za našu kadetsku selekciju odigrao je devet utakmica.

Top Komentari

tuzlaak
Zovi ga Pape, krme te ubolo...
1 0
Navijac45
Samo hrabro naprijed Hericu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti