Voloder i Herić s Kolnom jure ka doigravanju za prvaka, ne predaje se ni Memiševićev Werder

Juniorska Bundesliga

Voloder i Herić s Kolnom jure ka doigravanju za prvaka, ne predaje se ni Memiševićev Werder

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 21. kola juniorske Bundeslige, a Koln naših Roberta Volodera i Elmina Herića upisao je novu pobjedu i sve je bliže doigravanju za prvaka Njemačke.

Mladi fudbaleri popularnih Jarčeva nastavili su pružati sjajne partije. U 21. kolu su slavili na gostovanju kod neugodne Borussije Monchengladbach (3:1), te su se zadržali na samom vrhu tabele Zapadne grupe sa 48 bodova, pet više od trećeplasiranog Schalkea i bod više i od drugoplasirane Borussije Dortmund.

U pobjedi nad Monchengladbachom golove za Koln postigli su Muller, Matter i Churlinov.

Bosanskohercegovački juniorski reprezentativac Robert Voloder ponovo je bio na visini zadatka u zadnjoj liniji Jarčeva, dok je ofanzivac Elmin Herić u igru ušao u samom finišu meča.

U grupi Sjever/Sjeveroistok do nove pobjede stigao je Werder čije boje brani bosanskohercegovački juniorski reprezentativac Malik Memišević.

Werder je golovima Philippa na gostovanju savladao Havelse (2:0), a Memišević je odigrao svih 90 minuta.

Pet kola prije kraja Werder se nalazi na 3. mjestu tabele sa 48 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Wolfsburga koji drži mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka.

U grupi Jug/Jugozapad došlo je do promjene na samom vrhu tabele s obzirom da je Mainz pretrpio poraz na gostovanju kod Augsburga (2:1), a Stuttgart upisao domaću pobjedu u duelu sa Ingolstadtom (3:1).

Popularne Švabe su sada vodeće sa 47 bodova, a Mainz drugoplasirani sa dva boda manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi