Bh. trojac nastupio za Konyaspor, Bajić strijelac

Turska liga, 13. kolo

Bh. trojac nastupio za Konyaspor, Bajić strijelac

Konyaspor je u okviru 13. kola turske Superlige na gostujućem terenu savladao Alanyaspor rezultatom 3:2. 

Do prednosti Konyaspor je stigao u 18. minuti nakon što je loptu u sopstvenu mrežu poslao Berkan, a sedam minuta prije kraja prvog poluvremena gosti su imali vodstvo od 2:0. Prednost je udvostručio bh. napadač Riad Bajić.

Bajić je gol proslavio pred navijačima protivničkog kluba, a glavni sudac to nije želio tolerisati i drugim žutim kartonom mu je pokazao put ka svlačionici. 

Igrač manje na terenu je početkom drugog poluvremena rezultirao sa dva brza gola u mreži Konyaspora. Prvo je u 56. minuti Yalciner smanjio na 2:1, da bi tri minute kasnije stvari na početak vratio Love. Ipak, Vuković je u 90. minuti nakon penala bio precizan sa bijele tačke i tako donio Konyasporu tri boda. 

Osim Bajića, kojem je ovo bio osmi gol u sezoni, za Konyaspor su od prve minute igrači i Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević. 

Turska liga, 13. kolo:

Alanyaspor - Konyaspor 2:3

Potražite više informacija na temu Super Lig:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi