Bičakčić: Lopta je išla 200 na sat, bio bi gol i da je nisam zakačio

Defanzivac Hoffenheima o autogolu

Bičakčić: Lopta je išla 200 na sat, bio bi gol i da je nisam zakačio

Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića u proteklom kolu njemačke Bundeslige remizirao je sa Wolfsburgom (2:2).

Bičakčić (28) je, po običaju, ponovo zauzeo mjesto u prvoj postavi Hoffenheima i bio je jedan od bolje ocijenjenih igrača, no mrlju na zapažen nastup bacio je autogol koji je napravio u 28. minuti nakon što je 'zakucao' loptu u vlastitu mrežu.

Nije bh. nogometaš imao previše izbora, znao je da će biti sigurno gol ako lopta prođe pokraj njega...

"Izgledalo je moćno", našalio se Bičakčić davajući izjavu za Bild, pa potom u ozbiljnom tonu nastavio: "Lopta je išla 200 na sat. Morao sam odgovoriti, nebitno kako. Znao sam, ako me lopta prođe, biće sigurno gol. Nismo imali sreće ni na ovaj način", kazao je Bičakčić.

Meč sa Wolfsburgom je u Hoffenheimu već arhiviran. Nagelsmannov tim je otputovao u Englesku, gdje će sutra sa Manchester Cityjem na Etihadu odigrati posljednji meč u grupnoj fazi Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi