Bild hvali Bičakčića: "U životnoj sam formi, sreća pa nema povreda"

Standardan u njemačkom bundesligašu

Bild hvali Bičakčića: "U životnoj sam formi, sreća pa nema povreda"

Mediji u Njemačkoj sve češće u superlativu pišu o Erminu Bičakčiću. U ovoj sezoni bh. nogometaš je nezamjenjiv u prvoj postavi Hoffenheima, a uz medije, oduševljen njegovim igrama je i trener Julian Nagelsmann, koji je nedavno kazao kako Bičakčić može svakom igraču u timu poslužiti kao primjer.

Da je uistinu tako svjedoče i ocjene iz njemačkih medija, prema kojima je Bičakčić (28) među najboljim odbrambenim nogometašima u Bundesligi, a danas mu je pažnju posvetio i ugledni Bild navodeći da je "Iron-Ermin" u životnoj formi.

"U životnoj sam formi, baš tako. Osjećam se jako spremno, fit, a zahvalan sam i Bogu što me i povrede zaobilaze unatoč brojnim utakmicama", kazao je Bičakčić, prenosi ugledni njemački medij.

Bičakčić se prošle sezone mučio s povredama, ljetos je bio i na pragu odlaska, no na nagovor Nagelsmanna je ostao u Hoffenheimu. I nije požalio.

"Za dobre igre velike zasluge pripadaju svakako Nagelsmannu. Kada bih igrao po svome, da mi je svejedno šta on kaže, ne bi sigurno funkcionisalo. Kada prihvatiš sve što traži, onda ide kao sada..."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Bičakčić je za Hoffenheim odigrao 10 utakmica u prvenstvu, pritom je postigao po jedan gol i asistenciju, a asistenciju ima također i u Ligi šampiona.

Top Komentari

Dela
Bravo Erko, samo naprijed...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi