Bičakčić pakuje kofere? Skauti iz Engleske pratili bh. fudbalera

Odlazi iz Hoffenheima na kraju sezone

Bičakčić pakuje kofere? Skauti iz Engleske pratili bh. fudbalera

Fudbalski reprezentativac BiH Ermin Bičakčić predstojeće će ljeto vjerovatno završiti svoju avanturu u Hoffenheimu. Iako našem fudbaleru ugovor važi do 2020. godine, čelnici tima iz Sinsheima su spremni udovoljiti njegovom zahtjevu i dozvoliti mu da se okuša u drugoj sredini.

Tokom zime Bičakčić je 'na stolu' imao bogatu ponudu Trabzonspora, u igri je bilo i nekoliko timova iz Njemačke, međutim nije tajna da je njegova želja da karijeru nastavi u Engleskoj, a po svemu sudeći, san bi mogao ostvariti na ljeto. 

Njemački sportski list Bild je još ranije pisao kako se za Bičakčića interesuju West Bromwich Albion i Stoke City, no sada su, između ostalog, u igri još West Ham i Crystal Palace, čiji su skauti posmatrali našeg defanzivca sinoć u Le Havreu na utakmici protiv Senegala. Vjerujemo da su gosti iz Engleske imali šta zapisati u notes, s obzirom na to da je Bičakčić svoj posao u odbrani odradio na pravi način, a hoće li od cijele priče šta biti u narednim mjesecima ostaje nam da vidimo.

Nije poznato koliko će novca tražiti Hoffenheima za Bičakčića, no svakako da bilo koji razuman iznos neće predstavljati problem engleskim klubovima ukoliko se odluče za kupovinu bh. fudbalera.

Cijelu svoju dosadašnju karijeru Bičakčić je proveo u Njemačkoj. Prije nego što je došao u Hoffenheim igrao je još za Eintracht iz Braunschweiga i Stuttgart.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije