Bičakčića će voditi trener koji mu je skoro vršnjak!

Najmlađi trener u historiji Bundeslige

Bičakčića će voditi trener koji mu je skoro vršnjak!

Nakon što je Hoffenheim prije nekoliko dana smijenio Markusa Gidsola, na klupu ovog njemačkog kluba sjeo je Huub Stevens, koji će funkciju prvog trenera obnašati do kraja sezone.

Kada ona završi, Hoffenheim će na opšte iznenađenje preuzeti Julian Nagelsmann, nepoznati stručnjak koji ima samo 28 godina! 

Ermina Bičakčića će, tako, trenirati čovjek koji je od njega stariji nepune tri godine, a Nagelsmann će ujedno postati i najmlađi trener u historiji Bundeslige.

"Julian je jedan od najtalentovanijih mladih stručnjaka u Njemačkoj. Njegovo znanje i hrabrost su impresivni. Želimo mu pružiti priliku," rekao je sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Mladi Nagelsmann nije krio oduševljenje kada je postalo jasno da će od naredne sezone imati priliku voditi jednog bundesligaša.

"Osjećam se sjajno i radujem se izazovu koji slijedi. Već sam radio kao pomoćni trener, a igračima je tada bilo čudno što im savjete dijeli klinac, ali brzo su se privikli. Siguran sam da ću uspjeti", poručio je mladi trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Julian Nagelsmann još uvijek nema A licencu, a u kratkoj trenerskoj karijeri je sa mladim timom Hoffenheima osvojio naslov njemačkog prvaka. Jedno vrijeme je radio i kao pomoćni trener Franku Krameru u prvoj ekipi ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.