Huub Stevens imenovan za trenera Hoffenheima

Poznato bundesligaško ime

Huub Stevens imenovan za trenera Hoffenheima

Holandski stručnjak Huub Stevens će na klupi Hoffenheima naslijediti Markusa Gisdola, koji je ovaj klub napustio nakon serije loših rezultata u novoj sezoni.

Hoffenheim je u petak izgubio od HSV-a (1:0), a novi neuspjeh ih je doveo na pretposljednje mjesto tabele sa samo šest osvojenih bodova iz deset utakmica.

Gisdol je na klupu Hoffenheima sjeo u aprilu 2013. godine, a njegov je ugovor trebao trajati do 2018. godine. Ipak, nakon lošeg ulaska u sezonu, trener Hoffenheima je dobio otkaz.

Još uvijek nije poznato na koliki je vremenski period Stevens potpisao ugovor sa klubom našeg Ermina Bičakčića, ali bi tamo trebao boraviti najmanje do kraja tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stevens je u svojoj bogatoj bundesligaškoj karijeri vodio Schalke, Herthu, Koln, Hamburg i Stuttgart. Radio je još i u Grčkoj, Austriji, Holandiji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.