Bičakčiću 90 minuta u novoj pobjedi Hoffenheima
Bičakčić standardno dobar u odbrani Hoffenheima, koji je u nastavku slomio otpor Augsburga

Bundesliga

Bičakčiću 90 minuta u novoj pobjedi Hoffenheima

E. Škorić, foto: EPA

Hoffenheim je upisao novu pobjedu u Bundesligi, sigurni su bii i Stuttgart, Borussia Monchengladbach, Mainz i Fortuna.

Hoffenheim je s 2:1 bio bolji od Augsburga, a zanimljivo da su svi golovi postignuti u nastavku meča. Strijelci za domaći tim bili su Kramarić i Nelson, a za gostujući Finnbogason.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić odradio je vrlo dobro 90 minuta u odbrani Hoffenheima, koji je sada na petom mjestu s 19 bodova.

Vedad Ibišević je odigrao prvo poluvrijeme za Herthu, koja je u Dusselldorfu deklasirana s 4:1 od domaće Fortune. Usami, Hennings i Raman (2) su pogađali za Fortunu, a za Herthu je utješni gol postigao rezervista Selke u 88. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart je sa 2:1 slavio protiv Nurnberga, a pogotke su postigli Baumgart i Thommy. Mainz i Borussia su sa po 3:1 slavili u Freiburgu, odnosno Bremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi