Biće borba za Svilara: 'Razgovaraćemo s njim'
Foto: EPA

Svilar se ne izjašnjava

Biće borba za Svilara: 'Razgovaraćemo s njim'

Mile Svilar, talentovani 18-godišnji golman portugalske Benfice, još uvijek se ne izjašnjava o svom reprezentativnom statusu.

U ovom trenutku Mile je najveći svjetski golmanski talenat u svom uzrastu i ne čudi što se podigla velika pompa oko toga za koju će zemlju braniti u budućnosti. Srbi su mu obećali poziv u "A" selekciju ukoliko promijeni sportsko državljanstvo, međutim u svojim redovima bi ga rado željeli vidjeti i Belgijanci.

To je potvrdio i selektor Roberto Martinez. 

"Pokušaćemo da obavimo razgovor sa Svilarom oko njegove reprezentativne budućnosti. Veliki je potencijal. Nevjerovatan je način na koji je reagovao poslije greške protiv Manchester Uniteda. Takva reakcija nije normalna za momka njegovih godina. Sviđa mi se njegov karakter", kazao je Martinez i potom dodao:

"Vidjećemo u razgovoru s njim kakvi su mu planovi", riječi su Martineza. 

Svilar je rođen u belgijskom Antwerpenu i sin je bivšeg golmana Vojvodine Ratka Svilara. Karijeru je započeo u Anderlechtu, a ovoga ljeta je potpisao petogodišnji ugovor s portugalskim velikanom.

Prošao je sve omladinske uzraste belgijske reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi