Biće burno u Liježu, Cimirot bez znanja kluba pregovarao sa Al Ahlijem?

Belgijanci šokirani vijestima o odlasku bh. veznjaka u Saudijsku Arabiju

Biće burno u Liježu, Cimirot bez znanja kluba pregovarao sa Al Ahlijem?

Nakon što su belgijski mediji prenijeli pomalo šokantne vijesti da bh. reprezentativac Gojko Cimirot nakon svega pola godine napušta Standard iz Liježa, sada novinar tamošnjeg sportskog magazina, DH, Kevin Sauvage sapštava da je on svoj transfer dogovarao bez znanja kluba.

Kako navodi Sauvage, veliko je iznanađenje da Cimirot nakon pola godine napušta Standard i odlazi u saudijski Al Ahli, posebno ako se uzme u obzir da je bio u planovima ekipe iz Liježa za narednu sezonu.

Navodno Standard nije dao dozvolu Gojku Cimirotu da pregovara sa drugim klubovima, niti dozvolu za odlazak. U Standardu tako nisu znali za današnji sastanak u Cirihu na koji je Cimirot otputovao kako bi sa predjsednikom Al Ahlija Majedom Al-Nefaijem finalizovao svoj transfer. Inače, navodno je lično Al-Nefaie vodio posao oko transfera bh. veznjaka.

Belgijski mediji su prvobitno prenijeli informaciju da je Gojko Cimirot za oko 3 miliona eura prešao u Al Ahli, ali pomenuti novinar saopštava da on vjerovatno nema otkupnu klauzulu u ugovoru sa Standardom. U tom slučaju nije jasno kako je bez znanja kluba mogao pregovarati i otići na potpisivanje ugovora sa Al Ahlijem.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Bilo kako bilo, ukoliko su tvrdnje Kevina Sauvagea tačne, u Standardu neće tek tako dopustiti da se čitava stvar oko transfera Gojka Cirmita završi, posebno zbog činjenice da je sve dogovoreno iza njihovih leđa.

Top Komentari

Gvardiola
Pa sta, covjek zaboravio reci. To se dešava.
3 2
Benjamingst
Citajuci od Liega webs... oni mu nedaju da idu u SA...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi