"Bielsa nam je dao spisak pojačanja, a kada smo ih doveli rekao je da nisu dobri"

Kako je Lotito otjerao Bielsu

"Bielsa nam je dao spisak pojačanja, a kada smo ih doveli rekao je da nisu dobri"

E. Škorić

Predsjednik Lazija Claudio Lotito ispričao je kako je otjerao Marcela Bielsu sa Olimpica.

Bielsa je tokom ljeta 2016. godine samo dva dana bio trener Lazija, ali je ubrzo smijenjen. Danas trener Leedsa poznat je po svojim 'ludostima', a jednu takvu imao je i u Rimu.

"Kada sam bio u Francuskoj, direktor Tare me nazvao i rekao mi da je kupio neke igrače koje je trener htio da dovedemo. Tri minute kasnije oni mu više nisu bili dobri. Vratio sam se u Formello i nazvao trenera sa Tareom kako bismo razriješili situaciju", priča Lotito i dodaje:

"Tare je razgovarao s njim. Odgovarao mu je kao da je neki naučnik. U jednom trenutku sam uzeo telefon i rekao: 'Gledajte, gospodine, morate da odete'. Tare je bio blijed. Otjerao sam tada Bielsu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinski stručnjak je nakon toga vodio Lille, a danas pokušava Leeds vratiti u Premier ligu. U karijeri je još trenirao Newell's Old Boys, Atlas, Americu, Velez, Espanyol, Argentinu, Čile, Athletic Bilbao i Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti