Bielsa oduševio javnost, pa nasmijao sve na pressici: Ime kojeg kluba nije uspio da izgovori?

Karizmatični stručnjak

Bielsa oduševio javnost, pa nasmijao sve na pressici: Ime kojeg kluba nije uspio da izgovori?

A. Čaušević

Marcelo Bielsa je po preuzimanju Leeds Uniteda u nekoliko navrata izbio u centar pažnje javnosti u Engleskoj. 

Argentinski stručnjak je Leeds United preuzeo ljetos. Ekipa s Elland Roada je igrala dopadljiv i efikasan fudbal, ali je u finišu sezone doživjela pad te će morati razigravati za promociju u Premiership.

Bielsa je u janauru priznao da je poslao člana stručnog štaba da špijunira trening Derby Countyja, a jučer je izbio na naslovnice svjetskih medija jer je rekao svojim igračima da puste gol Ason Villi.

Karizmatični trener je bio mišljenja da je njegov tim preko Mateusza Klicha došao do nepravednog vodstva pa je svojim izabranicima dao instrukcije da dopuste Albertu Adomahu da postigne gol za izjednačenje.

Meč je završen remijem 1:1 što znači daće Leeds u play-off, a regularni dio sezone će zatvoriti gostovanjem Ipswich Townu narednog vikedna.

Bielsa koji s medijima komunicira uz pomoć prevodioca se poslije utakmice poprilično mučio da izgovori ime narednog protivnika.

''Is-pitch? I... Ip-swit... Okej, odustajem", rekao je Bielsa nakon nekoliko neuspješnih pokušaja.

Za nekog ko ne govori engleski jezik izgovoriti pravilno riječ Ipswich (Ipsvič op.a.), a njegova odluka da odustane je zabavila sve novinare u press sali Elland Roada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi