Bielsi se divi svijet, a on objasnio zašto je pustio pogodak Villi

Malo je takvih trenera

Bielsi se divi svijet, a on objasnio zašto je pustio pogodak Villi

E. Škorić

Tema dana na Otoku je potez trenera Leedsa Marcela Bielse.

Bielsa je naredio igračima Leedsa da puste gol Aston Villi kod rezultata 1:0, pa je na kraju njegov tim ostao bez dva boda, ali je ovaj trener zaslužio veliko poštovanje.

Da stvar bude nevjerovatnija, Leedsu je bila neophodna pobjeda da ostane u igri za drugo mjesto i direktan plasman u viši rang, ali je menadžer Leedsa ipak odlucio da je važnije biti pošten.

Mateusz Klich je u 72. minuti zabio gol nakon što je fudbaler Ville Jonathan Kodjia ležao povrijeđen. Nakon toga je nastao haos u kojem je Anwar El Ghazi isključen.

Nije kontroverzni Bielsa želio da na prljav način dođe do pobjede. Naredio je igračima da puste Aston Villu da postigne gol, što su oni na kraju i učinili.

"Svako priznanje Leedsu i Bielsi što su nam dali priliku da to napravimo", kazao je menadžer Aston Ville Dean Smith.

"Samo smo im vratili gol", kazao je Bielsa, dodavši:

"Engleski nogomet je poznat po sportskim sposobnostima, pa to ne moram posebno komentarisati, to je ovdje uobičajeno. Uradili smo ono što bi trebalo da se uradi".

Leedsu sada ostaje da se kroz doigravanje pokuša vratiti u Premier ligu.

"Mislim da nas današnji nastup protiv najbolje momcadi u ovom prvenstvu približava onome što smo sposobni napraviti", kazao je Bielsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije