Bielsa je tokom kompletne sedmice u centru pažnje: Pomislio sam, čovječe jesi li normalan?
Svojim odlukama kontroverzni argentinski stručnjak je potpuno opravdao nadimak - Luđak (Foto: EPA)

Pravi nevjerovatne poteze

Bielsa je tokom kompletne sedmice u centru pažnje: Pomislio sam, čovječe jesi li normalan?

M. Šljivak

Menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa napravio je danas nevjerovatan potez.

On je dopustio fudbalerima Aston Ville da postignu izjednačujući gol i tako je svom timu onemogućio da se bori za direktan plasman u Premier ligu.

Englezi su u nevjerici zbog onog što je El Loco napravio, ali i prije utakmice je Bielsa bio u centru pažnje.

Odlučio je jednog od glavnih fudbalera Kalvina Philippsa kazniti zbog loše igre u prethodnoj utakmicin. Nakon poraza prošle sedmice od Brentforda Bielsa je bio bijesan na pojedine fudbalere, a najgore je prošao Kalvin Philipps.

Philipps je za manje od 24 sata od meča protiv Brentforda morao odigrati još jednu utakmicu jer ga je Bielsa uvrstio na spisak fudbalera koji igraju za rezervni tim.

U klubu su bili šokirani ovim potezom iako je i U23 ekipa igrala važnu utakmicu. Ipak, Leedsu je najvažnije da dođe do Premiershipa, te su Bielsi poručili da nije pametno da na takav način kažnjava fudbalera.

Nekadašnji fudbaler Leedsa Noel Whelan nije mogao da vjeruje šta je Bielsa napravio i žestoko je kritikovao ovu odluku argentinskog stručnjaka.

"Bio sam u šoku čim sam čuo šta je napravio Pomislio sam, čovječe, jesi li normalan, šta to radiš. Valjda je samo cilj ostvariti plasman u Premiership", istakao je Whelan.

Philipps se danas ipak našao u sastavu, ali nakon svega o ovom potezu argentinskog stručnjaka niko ni ne priča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi