John Terry je upetljao prste u nevjerovatnu odluku Bielse: Bio je to žestok obračun pored terena

Pomoćni trener Ville je imao šta da kaže

John Terry je upetljao prste u nevjerovatnu odluku Bielse: Bio je to žestok obračun pored terena

M. Šljivak

Marcelo Bielsa danas je napravio potez kakav vjerovatno niko na svijetu ne bi učinio.

U ključnoj utakmici za svoj Leeds United, kojom su mogli ostati u trci za direktan plasman u Premier ligu, dozvolio je protivniku da postigne izjednačujući pogodak i naredio je igračima da se sklone.

Ovom potezu je prethodnio haos u 72. minuti. Fudbaler Aston Ville Jonathan Kodjia ležao je na zemlji povrijeđen. Domaći igrači nisu željeli da izbace loptu i Mateusz Klich je postigao gol za 1:0.

Nakon toga je uslijedio pravi haos. Anwar El Ghazi je isključen zbog udaranja Patricka Bamforda, a umalo je došlo i do obračuna Marcela Bielse i pomoćnog trenera Ville Johna Terryja.

Legendarni fudbaler je ušao u obračun sa El Locom. Palo je dosta teških riječi, ali se srećom sve završilo samo na verbalnom obračunu.

Ipak, očigledno da su riječi koje je uputio Terry imale utjecaja na Bielsu. On je nakon toga naredio fudbalerima da se sklone kako bi protivnik zabio gol, što su oni na kraju i učinili.

To je bio gol i za konačnih 1:1. Leeds nije uspio zabiti pogodak koji bi ih ostavio u borbi za drugo mjesto, pa je tako Sheffield United proslavio plasman u Premiership.

O Bielsinom potezu bruji Engleska. Ovakav rasplet apsolutno niko nije očekivao, ali je Argentinac opravdao svoj nadimak El Loco - odnosno Luđak.

Leeds će šansu za plasman u Premier ligu tražiti u doigravanju, a vidjet ćemo hoće li tu šansu i iskoristiti.

Bielsa: Samo smo im vratili gol

"Samo smo im vratili gol", rekao je Bielsa o puštenom golu, dodavši:

"Engleski nogomet je poznat po sportskim sposobnostima, pa to ne moram posebno komentarisati, to je ovdje uobičajeno. Uradili smo ono što bi trebalo da se uradi".

Leedsu sada ostaje da se kroz doigravanje pokuša vratiti u Premier ligu.

"Mislim da nas današnji nastup protiv najbolje momcadi u ovom prvenstvu približava onome što smo sposobni napraviti", kazao je Bielsa.

Promo

Top Komentari

Babo
Respekt
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi