Bielsa u 20. minuti meča protiv Aston Ville opravdao nadimak Luđak

Leeds na kraju slavio

Bielsa u 20. minuti meča protiv Aston Ville opravdao nadimak Luđak

Admin Čaušević

Leeds United nastavlja sa odličnim izdanjima u Premiershipu, ovaj put u gostima je savladana Aston Villa i to sa visokih 0:3. 

Ekipu s Eland Roada već neko vrijeme predvodi Marcelo Bielsa koji je zbog vojih metoda rada dobio svojevremeno nadimak Luđak.

Zašto je to tako pokazao je u 20. minuti utakmice te tim potezom odveo susret u drugi smjer nakon čega je Leeds počeo igrati puno bolje.

Naime, argentinski stučnjak je odlučio da iz igre izvede Pascala Struijka, a umjesto njega je priliku dobio Jamiesa Shackleton. Bielsa se poslije utakmice pravdao da je Struijka izveo zbog žutog kartona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sasvim normalna pojava je da trener iz igre izvede igrača s javnom opomenom, međutim da to uradi u 20. minuti i to svega nekoliko minuta nakon žutog kartona se baš i ne viđa često.

Inače, apsolutni junak pobjede Leedsa je bio Patrick Bamford koji je u razmaku od 55. do 75. minute uspio kompletirati hat-trick.

Top Komentari

AsmirM
Sto se ovaj testopisac trudi da mu clanci bombasticno zvuce al neide te nesto .
5 0
Realist
Pa dobijo je zuti i odma minut poslje je trebo dobit drugi pa je četvrti sudac rekao Bielsi da ga vadi ili ce za iduci faul dobit crveni
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi