Španac sve priznao: Bielsa prilikom rukovanja postavio pitanje Guardioli, Pep nije znao odgovoriti

City i Leeds odigrali sjajan meč

Španac sve priznao: Bielsa prilikom rukovanja postavio pitanje Guardioli, Pep nije znao odgovoriti

A. Čaušević

Ko nije pogledao utakmicu Leeds United - Manchester City propustio je pravi spektakl. Dva fudbalska filozofa Marcelo Bielsa i Pep Guardiola definitivno nisu razočarali. 

Na kraju je utakmica završena neriješeno 1:1. Građani su vodili poslije prvog dijela, a Bijeli s Elland Roada su izjednačili u nastavku. U drugom poluvremenu je sijevalo sa svih strana i pravo je čudo da nije bilo više golova.

Kraj meča je obilježio emotivni susret mentora i učenika. Bielsa i Guradiola su se srdačno pozdravili i razmijenili po neku rečenicu.

U izjavi poslije utakmice Guardiola je kazao kako mu je Bielsa postavio pitanje na koje jednostavno nije mogao odgovoriti u tom trenutku.

"Rekao mi je: 'Kakvo je tvoje mišljenje o utakmici? Rekao sam: 'Nisam u mogućnosti da analiziram utakmicu nakon jedne sekunde'", otkrio je Pep za Sky Sports.

"Možda je pametniji od mene. Treba mi vremena da procesiram kakva je bila utakmica, ali znate da sam rekao da mislim da je utakmica bila dobro", kazao je Guardiola.

"Utakmica je bila zabavna za sve. Nevjerovatno sam ponosan na ove igrače koji uživaju u fudbalu, dođu u ovu zemlju i igraju dugo godina na visokom nivou."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne bi bilo fer da smo pobijedili, to je bilo moguće, ali ne bi bilo fer", zaključio je menadžer Manchester Cityja.

Bielsin Leeds je oduševio na startu sezone. Povratanik u Premiership igra dopadljiv i ofanzivan fudbal i neutralni gledatelji mogu uživati u njihovim mečevima.

Top Komentari

Karlosicroberto
Marselo Luđaaak
2 1
Arnel925
Leeds I Everton u ligi prvaka sledece godine
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi