Nestvarne scene: Bielsa naredio da se igrači sklone kako bi Aston Villa zabila gol

Nestvarne scene: Bielsa naredio da se igrači sklone kako bi Aston Villa zabila gol

M. Šljivak

Leeds United je remijem protiv Aston Ville (1:1) na Elland Roadu ostao bez direktnog plasmana u Premiership.

Tim Marcela Bielse je trebao pobjedu kako bi kolo prije krAja imali šansu da ostvare direktan plasman u društvo najboljih timova Engleske, ali od danas je jasno da su u Premier ligi Norwich i Sheffield United.

Međutim, meč Leedsa i Ville donio je dosta kontroverzi, a menadžer Uniteda Marcelo Bielsa je naredio igračima da se sklone kako bi Villa postigla gol.

Mateusz Klich je u 72. minuti zabio gol nakon što je fudbaler Ville Jonathan Kodjia ležao povrijeđen. Nakon toga je nastao haos u kojem je Anwar El Ghazi isključen.

Nije kontroverzni Bielsa želio da na prljav način dođe do pobjede. Naredio je igračima da puste Aston Villu da postigne gol, što su oni na kraju i učinili.

Villa je zabila gol. Susret je na kraju završen 1:1 i Leeds je ostao bez šansi da se direktno plasira u Premier ligu.

Svoj put povrataka u Premiership ovaj tim će tražiti preko doigravanja. Ko zna, možda se Bielsi ovakva dobrota na kraju i vrati.

Ovakve scene se ne viđaju često, pogotovo ne u profesionalnom fudbalu. 

Top Komentari

zaboti janos
Bravo za trenera Marcela.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi