Big Sam dobio veliko pojačanje: Walcott potpisao za Everton
Foto: Twitter/Everton

Još jedno novo ime na Goodison Parku

Big Sam dobio veliko pojačanje: Walcott potpisao za Everton

Theo Walcott je napustio Arsenal nakon 12 godina, te je danas i zvanično potpisao ugovor sa Evertonom. Njegov transfer na Goodison je koštao Karamele oko 20 miliona funti.

Walcott je tako postao drugo pojačanje Sama Allardycea na zimskom prelaznom roku, nakon Cenka Tosuna koji je stigao iz Bešiktaša za 27 miliona funti.

Iako je i Walcottov bivši klub Southampton bio zainteresovan za njegove usluge, Evertonova ponuda je bila konkretnija, a on je danas sa Karamelama potpisao troipogodišnji ugovor.

Theo Walcott je nekada važio za veliku nadu engleskog fudbala, ali nikada nije dostigao puni potencijal. U dosadašnjem dijelu premierligaške sezone nije počeo ni jednu utakmicu za Arsenal, ali vjeruje da će pod trenerskom palicom Sama Allardycea vratiti svoju karijeru na pravi put.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 28-godišnji krilni napadač je u dresu Arsenala odigrao 397 utakmica i postigao 108 golova, dok je za reprezentaciju Engleske upisao 47 nastupa. Istina, svoj posljednji nastup za Gordi Albion je upisao još 2016. godine u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi