Ljutiti Allardyce kaznio igrače: Biće neprijatno, ali moraju to vidjeti

Nakon debakla na Wembleyju

Ljutiti Allardyce kaznio igrače: Biće neprijatno, ali moraju to vidjeti

Nakon serije dobrih, Everton je ponovo upao u krizu rezultata i posljednjih pet utakmica ne zna za pobjedu.

Najveći udarac klubu sa Goodisona svakako je subotnji poraz od Tottenhama na Wembleyju rezultatom 4:0, koji je razbjesnio menadžera Evertona Sama Allardycea.

Iskusni stručnjak je nakon utakmice bio razočaran pristupom svojih fudbalera, zbog čega je bio primoran da ih kazni na način koji bi trebao biti koristan.

"Ovo je sramotan poraz i treba to priznati. Igračima ću za kaznu pustiti detaljan snimak utakmice, zajedno ćemo ga gledati ako treba i više puta, pa neka sami vide kako su izgledali na terenu. Biće im neprijatno, ali morat će to vidjeti", rekao je Allardyce nakon utakmice, te dodao:

"Ako mogu uživati u aplauzu, trebaju i da se postide kada ovako izgube. Razočaran sam njihovim neprofesionalnim pristupom, a posebno me boli što su se mnogi igrači evidentno predali kad je Tottenham poveo sa 2:0. Imali smo 44 minute i sudijsku nadoknadu da izbjegnemo poraz, ali ponašali smo se kao da je utakmica već tada završila".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je nakon prvog poluvremena gubio sa 1:0 ali uopće nije izgledao tako loše, ali je od gola Kanea u 47. minuti sve krenulo nizbrdo i do kraja utakmice je na terenu postojao samo jedan tim.

Everton se nakon 23 kola nalazi na devetom mjestu sa 27 bodova, što je vrlo loš rezultat za ovaj klub koji je u sezonu ušao sa velikim ambicijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi