Biglia: Bilo mi je muka sedmicama nakon incidenta sa Franckom

Šta se desilo između prvotimaca Milana?

Biglia: Bilo mi je muka sedmicama nakon incidenta sa Franckom

Sezona Serije A ja ušla u samu završnicu. Preostalo je da se odigra još jedno kolo u kojem će se voditi žestoka borba za plasman u Ligu prvaka.

Milan, Inter i Atalanta žele zavrišiti u Top 4, a od pomenutih ekipa su Rossoneri u najgoroj poziciji. Naime, Milan je kolo do kraja peti sa bodom manje od Intera i Atalante.

Inter u zadnjem kolu dočekuje Empoli, Atalanta Sassuolo, a Milan gostuje SPAL-u.

Ukoliko Inter savlada Empoli, a Atalanta Sassuolo, Milanu će biti uzaludna i eventualna pobjeda nad SPAL-om.

Tek tada će postati jasno koliko je bitna bila pobjeda Intera u milanskom derbiju odigranom polovinom marta. Nerazzurri su tada kao gosti savladali Milan rezultatom 2:3.

Upravo na ovoj utakmici došlo je do incidenta na klupi Milana koji je unio dosta nemira u crveno-crveni tabor u ključnom dijelu sezone.

Naime, tokom susreta na klupi su se zamalo potukli Lucas Biglia i Franck Kessie, a njihov fizički obračun uspjeli su spriječiti članovi stručnog štaba.

Sada je Lucas Biglia za DAZN govorio o pomenutom incidentu.

"Bilo mi je muka 3-4 sedmice nakon toga jer ne volim praviti budalu od sebe. Nisam imao ništa protiv njega, želio sam samo da se pokaže podrška igraču koji ulazi na teren", izjavio je Argentinac, panastavio:

"Nemam ništa protiva Francka. Šta više, imam sjajan odnos sa njim. Ono što učim svoju djecu je da cijene život, prije svega."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam sina koji voli fudbal. Kada dođe kući uvijek me pita da li može igrati. Želim ga načuiti da se taj sport mora igrati sa određenim vrijednostima na umu", istakao je Biglia, pa dodao:

"Zato mi je bilo muka nakon incidenta sa Franckom. Za mene su životne vrijednosti uvijek ispred fudbala... Mi fudbaleri igramo 3-4 sata dnevno, a preostalih 20 je svako svoj čovjek. Normalni smo ljudi i to moramo dokazivati ostalima".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
I šta je rekao?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi