Ko će iz Serije A u Ligu prvaka ako dva i više timova osvoje isti broj bodova?

Četiri ekipe u igri

Ko će iz Serije A u Ligu prvaka ako dva i više timova osvoje isti broj bodova?

A. Čaušević

U Ligama petice su poznate praktično sve stvari, jedini izuzetak je Serija A gdje se vodi velika borba za plasmanu Ligu prvaka te opstanak u društvu najboljih na Apeninima.

Kolo prije kraja četiri ekipe se bore za treće i četvrto mjesto. Atalanta i Inter imaju po 66, Milan 65, a Roma 63 boda. Iz tog razloga bi se moglo desiti da dva i više timova završe sezonu s istim brojem bodova.

Obzirom da u Italiji odlučuje međusobni duel onda bi se u tom slučaju kreirala mini tabel sa brojem osvojenih bodova u direktnim okršajima.

U slučaju da Milan pobijedi, Inter i Atalanta izgube, a Roma trijumfuje onda bi Milan završio treći sa 68 bodova , Atalanta četvrta (66), Roma peta (66), a Inter (66) šesti jer ekipa iz Bergama u duelima s Vučicom i Nerazzurima ima šest osvojenih bodova.

Ako bi Inter, Atalanta i Milan izgubili, a Roma pobijedila onda bi Roma, Atalanta i Inter imali po 66 bodova, a bez Lige prvaka bi ostali Nerazzurri i Rossoneri. U mini tabeli Atalanta bi imala šest bodova i završila bi treća, zatim slijede Roma sa četiri boda na četvrtom mjestu.

Porazima Intera i Atalante, remijem Milana te pobjedom Rome sve četiri ekipe bi prvenstvo završili po 66 bodova. S takvim ishodom Ligu prvaka sljedeće sezone bi igrali milanski klubovi.

Na mini tabeli Inter bi imao devet, Milan osam, Atalanta sedam, a Roma pet bodova što znači da bi treće i četvrto mjesto na konačnom poretku bilo rezervisano za vječne rivale iz Grada mode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, u posljednjem kolu Inter će dočekati Empoli, Milan će gostovati SPAL-u, Atalanta u Reggio Emiliji igra protiv Sassuola, dok će Roma biti domaćin Parmi.

Kada je u pitanju borba za opstanak na 18. mjestu sa 37 bodova je najugroženija Genoa, a još će strahovati Empoli sa 38 te Udinese i Fiorentina sa po 40 bodova. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi