Pogledajte kako trenutno izgledaju parovi baraža: Bosna i Hercegovina se vraća na staro mjesto?

Četiri kola prije kraja kvalifikacija

Pogledajte kako trenutno izgledaju parovi baraža: Bosna i Hercegovina se vraća na staro mjesto?

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom na Islandu (1:0) izgubila je skoro sve šanse za plasman na EURO 2024. godine kroz kvalifikcije i ostaje nam baraž koji smo izborili kroz Ligu nacija.

U baražu će učestvovati selekcije koje ne izbore EURO kroz kvalifikacije, a parovi će se napraviti prema njjihovom plasmanu u Ligi nacija. Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine gotovo vrlo vjerovatno u baražu možemo ponovo biti sa Islandom i upravo možemo biti domaćini Islandu u prvom polufinalu baraža Lige B nacija.

U drugom polufinalu Lige B nacija prema trenutnim rezultatima sastali bi se Izrael i Norveška.

U baražu Lige A da je sada kraj kvalifikacija igrali bi:

Poljska - Estonija

Vels - Ukrajina

Oglasi

U baražu Lige B igrali bi:

Izrael - Norveška

Bosna i Hercegovina - Island

U baražu Lige C igrali bi:

Gruzija - Luksemburg

Oglasi

Grčka - Kazahstan

Do kraja kvalifikacija ostala su četiri kola i može biti dosta pomjeranja u baraž parovima. Recimo, ako Izrael iz svoje grupe ode na EURO, kod Bosne i Hercegovine u baraž bi išla selekcija Rumunije, postoji šansa i da u naš baraž ode reprezentacija Ukrajine. Zavisi i šta će uraditi Poljaci u grupi sa Albanijom, Češkom i Moldavijom. U igri je i Republika Irska ako završi na tabeli ispred Grčke.

Ono što je sigurno Norveška sa Halaandom je jedan od mogućih protivnika u baražu jer su izgubili šanse za EURO u grupi sa Škotskom i Španijom koje su daleko otišle. Ko god dođe u baražu, sve su ozbiljne reprezentacije i očekuje nas ogroman posao.

Nakon poraza na Islandu komentar je dao selektor Meho Kodro.

"Očekivanja su bila veća, posebno rezultatski. Očekivali smo tešku utakmicu, ali u drugom poluvremenu nisu imali toliko defanzivni stil. U drugom poluvremenu smo imali bolji zadnji pas što je nedostajalo u prvom poluvremenu. Na kraju smo se otvorili, imali pet šansi i desilo se što se desilo. Dali su nam taj gol i odlučili utakmicu", rekao je Kodro u izjavi za BHRT nakon meča.

"Od samog početka smo išli na pobjedu, utakmica je bila sporija nego sam očekivao. Imali smo neku dominaciju na sredini terena, nedostajao nam je zadnji pas. Imali smo situacija po strani, posebno na lijevoj strani gdje je bio Seo Kolašinac, možda smo mogli malo više ulaziti. Na odmoru smo zategli neke stvari, pomjerili smo linije prema gore. U drugom poluvremenu smo preuzimali dominacjiu, nedostajala nam je realizacija, ali eto nije bilo sreće, desilo se što se desilo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O nastavku kvalifikacija?

"Vidjet ćemo šta će bi u nastavku kvalifikacija. Još smo pod utiskom ove utakmice, sve ćemo analizirati pa ćemo vidjeti šta dalje. Komplikuju se stvari, mislim da nije sve gotovo. Dok postoje minimalne šanse igrat ćemo. Ako ne bude neke šanse u kvalifikacijama idemo se spremati za baraž."

Top Komentari

miroljub.petrovic
Opet kalkulacije za neke baraže...ne znam odakle vam vise volje nakon ovakvih igara.
1 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Ja bi treneru samo porucio da mjenja, nekoliko igraca u sastavu, uvijek isto gledamo! Treba se probavati sad do baraza a ja bi probao: Napad: Lijevo krilo Duljevic ili Demirovic, Sredina Hamulic, Desno krilo Menalo Sredina: Krunic, Pjanic (ili Hadziahmetovic) i Tahirovic Zadnja linija: lijevi bek Civic (ili Kolasinac) Sredina Ahmethodzic i Hadzikadunic i desni bek dedic! Ovako uvijek isto gledamo, uvijek isto igraju i nece nikad drugacije, treba promjene, kako ne vide ljudi!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi