Odjekuje eho od prije dva i po mjeseca: "Bruka i sramota. Doviđenja"

Legendarna odjava Igora Kristića

Odjekuje eho od prije dva i po mjeseca: "Bruka i sramota. Doviđenja"

E. Ganibegović

Legendarni bh. komentator Igor Kristić u junu je imao kultnu odjavu utakmice Zmajeva u kojoj je naša selekcija doživjela sramotan poraz. Nažalost, već nakon nepuna tri mjeseca ona odjekuje u ušima svih navijača Bosne i Hercegovine.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Islandu imala imperativ pobjede kako bi ostala u igri za direktan plasman na EURO, ali to nikako nije izgledalo tako na terenu.

Zmajevi su izgledali bezidejno na terenu, naročito u prvom poluvremenu. Slabo se ko odvažavao na driblinge i šuteve, bili smo bez elana u igri, a šanse koje smo imali su Demirović i Bilbija zapucali u nepovrat.

Na kraju je Island preko rezerviste Finnbogasona stigao u 90. minuti do trijumfa i tako skoro pa definitivno ostavio Zmajeve bez šansi za direktan plasman na EURO.

U šest utakmica ovo je čak četvrti poraz naše selekcije u ovim kvalifikacijama što je užasan omjer, a naročito ako uzmemo u obzir da je jedan stigao od lošeg Islanda i na domaćem terenu, koliko god bio u usponu, protiv Luksemburga.

Oglasi

Pomenuti meč protiv Luksemburga igrao se 20. juna ove godine. Poklonili smo dva gola gostima koji su slavili s 0:2, a utakmicu je na BHT-u komentarisao Igor Kristić.

Vjerovatno se i večeras svi osjećamo kao on tada, kada je utakmicu odjavio izjavom koja je već sada kultna. 

"I to je kraj ove patnje. Već smo dovoljno govorili i kudili sve. Neću dužiti više, reći ću samo: Bruka i sramota. Doviđenja", poručio je komentator BHT-a i tako je i sada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovim porazom, a nakon pobjeda Slovačke nad Lihtenštajnom i Portugala nad Luksemburgom naša selekcija ostala je samo sa teoretskim šansama za direktan plasman na EURO.

Zahvaljujući osvojenoj grupi u B diviziji Lige nacija pod vodstvom Ivayla Peteva imamo osiguran baraž, ali... 

Top Komentari

struja
I njegovi su komentari,prenosi u istom rangu
0 0
King_Kenny
...rak rana reprezentacije su politickom linijom izabrani ljudi u savezu i nacionalni kljuc u savezu,strucnim stabovima svih selekcija i igrackom kadru...pogledajte samo ovog Musu,frajer je u svakom strucnom stabu po naconalnom kljucu iako reprezentacija nema nikakvih uspjeha ni sa jednim u kojem je on bio...i tako se vec decenijama guraju ovakvi paraziti...kud ces dalje kada je jedan Branimir Tulic kao neko ko je vodio neke seoske ekipe i palamudio u nekakvim emisijama,dogurao do selektora mlade reprezentacije koja je trebala biti izvor igraca za A selekciju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi