Težak poraz bh. kadeta
FOTO: NFSBiH

Belgija silovito odigrala

Težak poraz bh. kadeta

H. Zilić

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u trećem kolu kvalifikacija za EURO.

Bolja je bila selekcija Belgije sa visokih 0:6.

Belgijanci su krenuli silovito. U prvih pet minuta imali su dvije dobre prilike preko Sabbea i Godtsa, a uraganski početak su krunisali golom u semdoj minuti kada je Agyei pogodio za 0:1.

Nakon toga bude se i naši momci, prijete preko Lamadžeme, prije toga i Jusupovića, ostalo je 0:1.

Zatim novi period belgijske ofanzive koja je ovaj put rezultirala katastrofom naše selekcije.

Agyei u 30. minuti pogađa za 0:2, tri minute kasnije autogol Zrnića za 0:3, a rezultat prvog poluvremena od 0:4 postavlja Fofana golom u 45. minuti meča.

U nastavku ista slika na Terenu. Agyei u 55. minuti pogađa za 0:5 i postiže svoj hat-trick, a Monticelli u 64. minuti pogađa za 0:6, što je bio i konačan rezultat utakmice u kojoj je Belgija mogla postići još koji pogodak.

BiH - Belgija 0:6 (/Agyei 7', 30', 55', Zrnić 33'(ag), Fofana 45', Monticelli 65')

BOSNA I HERCEGOVINA: Šutković, Šušić, Bižićković, Zrnić, Zrnić, Jusupović, Kovač, Nurković, Lamadžema, Čamber, Misimović.

BELGIJA: Epolo, Noubi Ngnokam, Sabbe, Monticelli, Godts, Vermeeren, Mawete, Fofana, Agyei, Canak.
.

Top Komentari

Claudio Gentille
Nermin Šabić ima cjenovnik. Javna je tajna da je vračao pare kad nije mogao pozvati sve one kojima je obećao. Nije samo Vico grobar BH nogometa,nažalost ima ih i medju onima koji bi ovu zemlju trebali da čuvaju kao zjenicu oka jer druge mi nemamo.
9 0
realista1982
Kada vidim Misimovic u ekipi sve mi je jasno...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi