BiH bez pobjede protiv Austrije, Barbarez jedini strijelac

Hoće li biti treća sreća?

BiH bez pobjede protiv Austrije, Barbarez jedini strijelac

Večeras će se u Beču s početkom od 20:30 sastati Austrija i Bosna i Hercegovina, što će biti naš tek treći međusobni duel u historiji.

U prethodna dva susreta, naša reprezentacija je upisala po jedan remi i poraz. Obje utakmice su odigrane 2001. godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Koreji i Japanu.

Prvi meč odigran je na Koševu, 24. marta 2001. godine, a završen je remijem 1:1. BiH je povela golom Sergeja Barbareza u 42. minuti, a za Austriju je pogodio Michael Baur u petnaestoj minuti nastavka.

Naš drugi međusobni duel odigran je 5. septembra iste godine u Beču, a Austrijanci su tada slavili sa 2:0. Dvostruki strijelac je bio Andreas Herzog u 38. i 87. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju kvalifikacija, BiH je zauzela pretposljednje četvrto mjesto grupe 7 dok je Austrija završila na drugom mjestu, sa pet bodova manje od Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti